十大电游艺网站-电游戏网站

>设计分享 > 儿童空间设计

幼儿园设计案例,越南生态幼儿园设计鉴赏

编辑: 【深圳万维商业空间策划设计有限企业】发表时间:2021-04-06 13:32:41浏览量:105

LAVA在越南完成了一个新的生态幼儿园,其空间鼓励好奇心,基于活动的学习以及与自然互动。该建筑位于越南河内附近的荣市,被称为ecoKid,其由三层半圆形建筑组成,三层建筑通过桥梁相连,形成一系列相互联系的室内外空间,既有趣又安全,同时又使建筑更具特色。{如有幼儿园设计需求,请搜索:万维设计}

LAVA (laboratory for visionary architecture) has completed a new eco-kindergarten in vietnam featuring spaces that encourage curiosity, activity-based learning and interaction with nature. located in vinh, near hanoi and dubbed ecoKid, the structure unfolds with three semi-circular buildings over three levels linked by bridges generating, a series of interconnected indoor and outdoor spaces that are playful and safe while making an architectural statement.

对于ecoKid项目,LAVA将建筑与周围城市景观相协调。弧形造型使相邻湖泊的景观Z大化,同时将室内空间与每个不同的庭院相连。

多个以原色装裱的圆形镂空开窗的高度和尺寸各不相同,反映了不同年龄段的需求。白色背景上的强烈窗框颜色使其成为一个吸引孩子们的场所。

for the ecoKid project, LAVA contextualized the buildings with the scale of the surrounding urban landscape. the curved shapes allow views of the adjacent lake to be maximized, while connecting the indoor spaces with each of the differently focused courtyards. the multiple circular cut-out windows framed in primary colors vary in height and size, reflecting the needs of the different age groups. the strong window frame colors on the white background make it an attractive venue for the children.

ecoKid建筑结构形成了三个庭院/操场,中间有一片森林,将空间与自然连接在一起。室外空间的建筑理念是是“风水五行”-金,木,水,火,土。

这些室内外游乐场,运动中心和游泳池亦有助身体成长,鼓励健康的生活方式。

the ecoKid building configuration forms three courtyard/playgrounds with a forest in between, connecting the space to nature at every point. the architectural concept for the outdoor spaces is the five elements according to feng shui — earth is seen in the sandpits and earth mounds; water; fire; metal and wood. physical development is also nurtured through these indoor and outdoor playgrounds, a sports centre and a swimming pool promoting a healthy lifestyle.

设计语言-有机的形状,简单的建筑线条,原色,按年龄划分的不同立面/开窗-都关乎到与成长。LAVA董事Chris bosse评论道,“一个面向未来一代的教育项目让大家质疑自己的教学方式,并提出了挑战。

大家创造了一个学习环境,鼓励探索发现、好奇心、与自然的互动和以活动为基础的学习,以促进儿童的全面发展,而不是一个无菌的盒子,老师在前面讲,孩子们在后面一排排地听着。

这一愿景是通过一种基于自然和结构几何的设计语言来实现的,它激发了人们对世界有趣的探索。”

the design language – organic shapes, simple architectural lines, primary colors, different facades/windows coded by age – is all about growth. it’s child-friendly without being childish,’ comments chris bosse, director LAVA. ‘an education project for the future generation challenges us to question the ways we teach and learn. rather than a sterile box with a teacher in front and kids in rows listening, we created a learning environment where discovery, curiosity, interaction with nature and activity-based learning are encouraged to promote children’s holistic development. this vision is realized through a design language based on nature and its structural geometries that inspires playful exploration of the world.’

建筑师:LAVA & module K

地点:越南

面积:6300平方米

推荐阅读:
苹果店面设计案例,泰国第一家苹果旗舰店设计
/xingyezixun/13-216.html
日式餐厅设计案例,乌克兰最大的日本餐厅设计赏析
/canyinkongjiansheji/73-632.html

2021-04-06 105人浏览